Eet je dan altijd heel Hollands? Dat wordt mij vaak gevraagd nu ik lokaal en biologisch kook. Uh nee, dat hoeft helemaal niet! In dit recept voeg je kerriepoeder en kokosmelk toe, dat geeft meteen een Indiase tint aan dit AGVtje. Voor een vega-variant vervang je de gehaktballetjes voor cashewnoten.
Ingrediënten:
- 1 ui (bio boer)
- 1 teen knoflook (bio supermarkt)
- 4 middelgrote zoete aardappelen (bio boer)
- 1 broccoli (bio boer)
- 250 gram mager rundergehakt (bio boer)
- 2 gram kerriepoeder
- scheutje olie
- 200 ml kokosmelk (bio supermarkt)
- tl bio groentebouillon (bio supermarkt)
- Peper
- Zout
Zo maak je het:
- Voeg aan het gehakt, de helft van de kerriepoeder, peper en zout toe en draai er kleine gehaktballetjes van.
- Snipper de ui en knoflook en snij de zoete aardappel in blokjes. Snij de broccoli in roosjes. Ook de steeltjes zijn lekker om te eten!
- Bak de gehaktballetjes bruin en gaar in een koekenpan.
- Fruit de ui en knoflook in een wok met de rest van de kerriepoeder. Voeg na 1 minuut de zoete aardappel, kokosmelk en tl groentebouillon toe. Laat dit 8 a 10 minuten stoven.
- Kook de broccoli in een pan met water maximaal 5 minuten.
- Voeg de gehaktballetjes en broccoli toe aan de saus. Maak op smaak met peper en zout.
- Eet smakelijk!