Categorieën
Recepten Zomer

Zeebaars op de BBQ

Wij vinden het heerlijk om in het weekend (met een goed glas wijn in de hand) te experimenteren met gerechten op de BBQ. Deze keer kochten we een hele zeebaars. Laat deze bij de visboer schoonmaken en ontschubben, dan is de rest super makkelijk. Je vult de hele vis met kruiden (dille, peterselie etc) en citroen en legt deze op de BBQ, 10 min. aan iedere kant. Het resultaat is verrukkelijk! Wel even goed kop, staart, vel en alle graatjes verwijderen, maar wat je overhoudt is zo zacht en smaakvol. Beetje peper en zout erop en smullen maar! Oja en dit is dus ook super gezond: vers en onbewerkt, zonder allerlei toevoegingen of dikmakende sausjes. Een duurzame keuze is het helaas niet echt, maar heel af en toe ‘spijbelen’ moet kunnen.

Zie hier de before en after foto’s (van de vis dan he;), we hadden te veel honger om onze eigen blije gezichtjes erbij op de foto te zetten.

Ingrediënten:

Wij gebruikten een visklem zodat alles netjes op z’n plaats blijft, maar het kan ook zonder, ben dan wel extra voorzichtig met omdraaien.

  • Zeebaars, 1 vis voor 2 personen (visboer)
  • Citroen
  • Kruiden uit de tuin (wij namen peterselie, dille)
  • Olie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Wrijf de vis in met peper en zout en een beetje olie.
  • Stop een paar schijfjes citroen en de kruiden in de vis.
  • Doe de vis tussen de visklemmen.
  • Rooster aan beide kanten +/- 10 minuten. De precieze tijd hangt af van de grootte van de vis.
  • Wil je weten of de vis goed gaar is? Kijk dan of je het velletje aan de buitenkant er makkelijk af kan trekken.
  • Wanneer de vis gaar is, leg hem op een houten plank en haal ‘m uit de visklem.
  • Vervolgens haal je de staart, kop en het velletje eraf. Je kunt de filet dan zo van de graat af duwen met een mes.
  • Check altijd even extra op losse graatjes. Maak op smaak met peper en zout.
  • Smakelijk eten!

Wij aten de vis met wat gebakken aardappeltjes en een simpele salade.

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *