Categorieën
Herfst Recepten

Trifle met stoofpeertjes

Het is inmiddels september, de herfst komt eraan. Bij de bio boerderij kreeg ik afgelopen week voor het eerst wat stoofpeertjes mee. En zo kwam het eerste dessert van deze site tot stand.

Hoe je de stoofpeertjes maakt, vind je hier. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld in een herfstsalade met noten & blauwaderkaas.

Nu naar de zoete variant, stoofpeertjes als dessert. Het kenmerk van de van oorsprong Engelse Trifle zijn de laagjes. Een laagje crunch, ’n laagje fruit en ’n laagje romige kwark. En dat een aantal keer herhalen. Heel simpel en heel lekker. Je serveert het in een glas of glazen schaal. Zo krijgen Oma’s stoofpeertjes een hip jasje: smullen maar!

Ingredienten (4 pers):

  • 8 stoofpeertjes (bio boerderij)
  • 8 el kwark*
  • 4 tl sinaasappelmarmalade
  • 1 pak Chocolate chips cookie*
  • 2 takjes munt
  • poedersuiker
    *Glutenvrij en lactosevrij voor mij, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Zo maak je het:

  1. Snij de stoofpeertjes in kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de kwark met de sinaasappelmarmelade.
  3. Kruimel de cookies,
  4. Vul het glaasje of de glazen kom laagje voor laagje met cookie kruimels, stoofpeertjes en kwark.
  5. Maak het af met een takje munt en wat poedersuiker.
  6. Smullen maar!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *