Echt typisch voor de herfst: pompoen. Van de ene helft maakte ik deze heerlijke soep. De andere helft bereidde ik in de oven. Deze makkelijke Traybake stond binnen no time in de oven. Zo’n 40 minuten wachten en om in het oranje thema te blijven: aanvalluhhh!
Leuk weetje. Pomoenen kunnen flink groot worden. Heb je je wel eens afgevraagd wat de grootste pompoen van het Nederland is? Daar wordt dus echt een wedstrijd voor georganiseerd. Zo kan ik je vertellen dat de grootste pompoen in 2021 zo’n 887 kg woog. Meer weten hierover? Check de website pompoenweging.nl.
Ingrediënten (2p):
- 1/2 pompoen(bio boerderij)
- 1 ui (bio boerderij)
- 3 aardappelen (bio boerderij)
- 1 grote zoete aardappel
- 3 tenen knoflook (bio boerderij)
- olijfolie
- paar takjes verse tijm en oregano (bio boerderij)
- optioneel: gekruide runder chipolata worstjes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pompoen, zoete aardappel en aardappel in blokjes van zo’n 1 a 2 cm. De ui mag in partjes gesneden worden.
- Ook de chipolata worstjes mogen gehalveerd worden (of in drieen gesneden). Zorg ervoor dat de ingrediënten ongeveer even groot zijn, dan zijn ze ook tegelijk gaar.
- Rits de tijm en oregano van de takjes en snij de oregano fijn.
- Meng in een kom de worstjes, pompoen, aardappel en zoete aardappel met een scheut olijfolie en de kruiden.
- Druk de tenen knoflook fijn en leg (in z’n geheel) op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
- Verdeel vervolgens het met kruiden en olijfolie gemengde groenten-aardappel mengsel over de plaat.
- Bak zo’n 40 minuten in de oven. Kijk halverwege even en schep wat om.
- Wil je wat extra groenten? Serveer met een simpele groene salade.
- Eet smakelijk!