Er zijn veel verschillende soorten groenten die hier in Nederland goed geteeld kunnen worden. Soms is er één soort groente op ‘onze’ bio boerderij in overvloed. Zo was er deze zomer veel rucola, echt veel, heel veel rucola. Dat vraagt om creativiteit. Ik maakte er pesto van, voor een heerlijke pasta. En bewaarde de rest in kleine kuipjes in de vriezer (die waar je normaal je ijsblokjes in maakt). Lekker smeren op je boterham, of ’s avonds op een toastje!
Ingrediënten:
- 50 gram Rucola (bio boer)
- 1 teen Knoflook (bio boer)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram Pijnboompitten (mogen ook andere noten zijn)
- Olijfolie
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Rooster de pijnboompitten even in de pan.
- Doe de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine en maal (grof).
- Voeg een paar eetlepels olijfolie en de rucola toe. Mix tot het een smeuïge pesto is.
- Maak de pesto op smaak met peper. Ben zuinig met zout, want deze is al volop aanwezig in de Parmezaanse kaas.
- Pesto over? Deze kun je makkelijk invriezen, bijvoorbeeld in de kleine kuipjes waar je vaker ijsblokjes in maakt.