Zomer bietjes zijn mijn favorietjes! Ze hebben zo’n mooie kleur en zijn zo lekker zoet. Ik ga er spontaan van rijmen ;).
Rode bietjes zijn rijk aan vitamine C en aan ijzer. De rode kleur krijgen ze door de kleurstof betanine. Deze kleurstof wordt door je lichaam niet afgebroken, schrik dus niet als je urine de volgende ochtend iets roder kleurt!
In dit recept combineer ik de bietjes met venkel en mandarijn. Samen met een lekkere zelfgemaakte dressing een heerlijk recept voor een gezonde zomerse salade.
Ingrediënten:
- 5 rode bietjes (bio boerderij)
- 1 venkel (bio boerderij)
- 2 grote mandarijnen (bio supermarkt)
- 1 rode ui (bio supermarkt)
Voor de dressing
- olijfolie extra vierge
- appelcider azijn
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Zo maak je het:
- Kook de bietjes in zo’n 30 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de biet).
- Snij de venkel en rode ui in dunne reepjes.
- Pel de mandarijnen en haal het vliesje van de partjes. Hou drie partjes apart
- Maak vervolgens de dressing door de mosterd, azijn, honing en olijfolie te mengen. Knijp de drie partjes die je apart hebt gehouden fijn boven de dressing.
- Pel de bietjes en snij ze in schijfjes of blokjes. Laat goed afkoelen.
- Meng de ingrediënten in een saladekom en schenk vlak voor het serveren de dressing erover.
- Eet smakelijk!