Categorieën
Recepten Zomer

Kleurrijke zomer bietjes

Zomer bietjes zijn mijn favorietjes! Ze hebben zo’n mooie kleur en zijn zo lekker zoet. Ik ga er spontaan van rijmen ;).

Rode bietjes zijn rijk aan vitamine C en aan ijzer. De rode kleur krijgen ze door de kleurstof betanine. Deze kleurstof wordt door je lichaam niet afgebroken, schrik dus niet als je urine de volgende ochtend iets roder kleurt!

In dit recept combineer ik de bietjes met venkel en mandarijn. Samen met een lekkere zelfgemaakte dressing een heerlijk recept voor een gezonde zomerse salade.

Ingrediënten:

  • 5 rode bietjes (bio boerderij)
  • 1 venkel (bio boerderij)
  • 2 grote mandarijnen (bio supermarkt)
  • 1 rode ui (bio supermarkt)

Voor de dressing

  • olijfolie extra vierge
  • appelcider azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Zo maak je het:

  1. Kook de bietjes in zo’n 30 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de biet).
  2. Snij de venkel en rode ui in dunne reepjes.
  3. Pel de mandarijnen en haal het vliesje van de partjes. Hou drie partjes apart
  4. Maak vervolgens de dressing door de mosterd, azijn, honing en olijfolie te mengen. Knijp de drie partjes die je apart hebt gehouden fijn boven de dressing.
  5. Pel de bietjes en snij ze in schijfjes of blokjes. Laat goed afkoelen.
  6. Meng de ingrediënten in een saladekom en schenk vlak voor het serveren de dressing erover.
  7. Eet smakelijk!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *