In het voorjaar kun je groene asperges oogsten. Op de biologische boerderij zijn de aspergeplanten net gepoot, het duurt een jaar of 3 voordat we hier voor de eerste keer goed van kunnen oogsten. Voor dit recept kocht ik ze dus nog in de supermarkt. Gecombineerd met erwten, tuinbonen en munt is dat puur genieten. En ook nog eens super gezond! Inspiratie voor dit recept haalde ik uit het heerlijke kookboek: ‘Hartstikke Mediterraan’ van de zussen Jansen (een aanrader voor iederen die van gezond eten houdt!).
Ingrediënten:
- 400 g tuinbonen (bio boer)
- 200 g groene asperges (bio supermarkt)
- 200 g doperwten (bio supermarkt)
- 1 teen knoflook (bio supermarkt)
Voor de dressing
- olijfolie extra vierge
- appelcider azijn
- 1 el honing
- fijngesnede munt
Zo maak je het:
- Kook de tuinbonen in maximaal 10 minuten gaar, voeg halverwege de doperwten toe en laat +/- 5 minuten meegaren.
- Maak ondertussen de dressing door de 3 scheutjes olie, 1 scheutje azijn, 1 el honing en vers gesneden munt te mengen.
- Snij het kontje van de asperges (ze hoeven niet geschild) en wok ze met wat knoflook een paar minuten.
- Voeg vervolgens de tuinbonen en doperwten toe aan de gewokte asperges.
- Serveer met de dressing.
- Eet smakelijk!
Lekker in combi met een stukje vis en/of gebakken aardappel.
Voor meer mediterraanse recpeten, check hier het kookboek waar ik de inspiriatie uit haalde: