Omdat het zo’n lekker groente is, deel ik met heel veel plezier nog een herfstrecept met flespompoen. Naast de soep en de Traybake, hier nu de gevulde flespompoen met linzen, champignons en granaatappel pitjes. Deze pompoen heeft een peerachtige vorm en is zoet en nootachtig van smaak. Heerlijk voor een regenachtige dag. En ook nog eens gezond, want boordevol vitmaine A, C en kalium.
Om ook wat frisheid toe te voegen, wat fijngesneden raapstelen erbij. Zowel de raapstelen als de pompoen komen natuurlijk van de bio boer om de hoek. Dus super lokaal en helemaal in het seizoen.
Ingredienten (2p):
- 1 flespompoen bio boerderij
- 1 bosje raapstelen bio boerderij
- 100 gram biologische linzen
- 2 tl gedroogde salie
- 1 klein bakje granaatappelpitjes
- 1/2 bakje kastanjechampignons
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 teen knoflook bio boerderij
- flinke scheut goede olijfolie
- 3 el hummus
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de pompoen door de helft. Schraap het vruchtvlees en de pitten eruit en wrijf in met een flinke scheut olijfolie. Nog wat peper en zout erbij en dan kan de pompoen zo’n 35 minuten de oven in (snijkant naar boven).
- Kook de linzen met 1 tl gedroogde salie gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie erin. Bak de champignons en oesterzwammen. Voeg net voor ze klaar zijn 1 tl gedroogde salie en de fijngesneden knoflook toe. Voeg je de knoflook te snel toe, dan verbrandt het, dat is niet zo lekker.
- Check of de pompoen gaar is. Zo niet, dan kan het zijn dat deze nog 5 a 10 min. langer mag.
- Snij de raapstelen fijn.
- Haal de gare pompoen uit de oven en vul met linzen, hummus, champignons en granaatappelpitjes.
- Garneer met de raapstelen.
- Eet smakelijk!