Categorieën
Recepten Zomer

Gevulde courgette

Op de biologische boerderij groeien de courgetten als ‘kool’ ;)! In de zomer en het begin van de herfst heb ik hier volop mee kunnen experimenteren. Een van de lekkerste varianten deel ik vandaag met jullie. Snel klaar en heel smaakvol.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes (bio boer)
  • Pastasaus napolitana (bio supermarkt)
  • Blikje tonijn (bio supermarkt)
  • 1 middel grote ui (bio boer)
  • Pittige geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Snijd de ui in kleine dunne blokjes.
  4. Meng het vruchtvlees van de courgettes met de ui, de pastasaus en de uitgelekte tonijn.
  5. Vul de courgettes met het mengsel. Als laatste strooi je de kaas eroverheen.
  6. Bak in de oven tot de courgette gaar is, maar nog niet slap (ongeveer 25 minuten).

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *