Een eeuwen oude traditie. Peren stoven om ze zacht te maken. Nu de herfst in aantocht is, kan deze klassieker natuurlijk niet ontbreken. Ik stoofde de peertjes in wijn met verschillende kruiden. Die geur die dan langzaam je huiskamer in trekt, heerlijk.
Je kunt deze stoofpeertjes in allerlei gerechten serveren. Bijvoorbeeld in een herfstige salade met noten en blauwaderkaas. Of in een zoet dessert, zoals in deze Trifle met stoofpeertjes. En een leuke verrassing, het is helemaal niet veel werk om te maken! Ja het staat een hele tijd te pruttelen, maar daar hoef je natuurlijk niet de hele tijd bij te blijven staan.
Ingredienten:
- 8 geschilde stoofpeertjes
- 500 ml rode wijn
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 1/2 sinaasappel (schillen)
- water
Hoe je het maakt:
- Schil de stoofpeertjes. Probeer het steeltje eraan te laten zitten, dat ziet er mooi uit.
- Leg de peertjes in een pan. Doe hier de kruiden, sinaasappelschillen, suiker en rode wijn bij. Vul aan met water tot de peren net helemaal onder staan.
- Breng aan de kook en laat zo’n 2 a 3 uur langzaam stoven.
- Laat de peertjes afkoelen. Eet smakelijk!