Deze week zat er een gele en groene courgette in het oogstpakket van de bio boerderij. Samen met wat andere groenten die nog in de koelkast lagen, maakte ik er een kleurrijke ratatouille van. Op smaak gemaakt met de gedroogde kruiden oregano en tijm, ook van de bio boerderij. En met lekker wat çrema aceto balsamico’ uit de (bio) supermarkt. Het voordeel van zo’n ratatouille: alles kan! Dus ideaal om verschillende groenten in te verwerken. Check onderstaand het recept.
Ingrediënten:
- 2 courgettes (bio boerderij)
- 1 ui (bio boerderij)
- 1 teentje knoflook (bio boerderij)
- 1 paprika(bio supermarkt)
- 1 handje snoeptomaatjes (bio supermarkt)
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 handje basilicum
- mozzarella (of burrata) (bio supermarkt)
- 50 ml crema aceto classico (bio supermarkt)
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- pasta (of brood)
Zo maak je het:
- Snij de groenten in grove stukken (je wilt wel zien wat je eet).
- Zet water op voor de pasta en kook deze beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking van je pasta.
- Bak eerst de ui wat glazig, voeg de knoflook, tijm en oregano toe en bak even mee.
- Voeg de overige groenten toe en bak even aan.
- Vervolgens voeg je de crema aceto toe en wat peper en zout en laat je het groentemengsel langzaam garen (+/-10 minuten).
- Als dan ook de pasta gaar is, meng je de groenten met pasta. Maak het af met de mozzarella (of burrata), parmezaanse kaas en basilicum.
- Eet smakelijk!