Categorieën
Recepten Zomer

Broccolisoep

Wist je dat broccoli eigenlijk een bloem is? Wij eten de nog gesloten bloemknoppen. Wanneer je ze niet op tijd oogst, ontstaan er van die mooie gele bloemetjes. De bijen zijn er blij mee, maar wij hebben zelf graag de groene variant! Omdat broccoli vers het lekkerst is, gebruikte ik deze direct na het ophalen van het oogstpakket bij de boerderij. De roosjes en de stelen verwerkte ik in een gezonde soep.

Ingrediënten:

  • 1 broccoli (bio boerderij)
  • 1 ui (bio boerderij)
  • 2 tenen knoflook (bio boerderij)
  • 2 aardappelen (bio supermarkt)
  • 1 tl sambal (bio supermarkt)
  • groentebouillon(poeder) (bio supermarkt)
  • 500 ml water
  • 250 ml kookroom (bio supermarkt)
  • 1 tl salie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: amandelschaafsel

Zo maak je het:

  1. Was de broccoli en snij in grove stukken (ook de stengels!).
  2. Schil de aardappelen en snij in iets kleinere stukken.
  3. Snij de ui in blokjes, fruit met wat olie in een soeppan.
  4. Snipper de knoflook, voeg deze toe (niet te lang, anders wordt de knoflook snel bruin en bitter).
  5. Voeg vervolgens de sambal toe en meng het mengsel even door.
  6. Daarna mogen de broccoli, aardappel, bouillonpoeder, water en kookroom erbij. Breng aan de kook en laat 10 a 15 minuten koken.
  7. Voeg de salie toe en pureer de soep met een staafmixer.
  8. Breng op smaak met wat zout en peper.

Ook lekker om er wat amandelschaafsel overheen te strooien. Ik had het zelf deze keer helaas niet in huis, dus op de foto’s is dit niet te zien.

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *