Categorieën
Lente Recepten

Salade Aardbei & Brie

Deze week zitten er twee flinke kroppen sla in het oogstpakket van de biologische boerderij. Het voordeel is dat je met sla echt eindeloos kunt combineren. Ik koos deze keer voor een variant met aardbei. Ook lekker uit het seizoen. Wist je trouwens dat de aardbei eigenlijk geen vrucht is? Het verbaasde mij ook, maar de pitjes aan de buitenkant, dat is eigenlijk de vrucht. De aardbei zelf is een opgezwollen bloembodem.

Genoeg info lijkt me, nu lekker koken en smikkelen!

Ingrediënten:

  • 1 krop sla (bio boer)
  • 250 gr aardbeien(bio supermarkt)
  • stuk brie (bio supermarkt)
  • bakje walnoten 
  • 2 lente uitjes (bio boer)

Voor de dressing

  • Olijfolie extra vierge
  • Appelcider azijn
  • Honing
  • Mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Snij de krop sla klein, de aardbeien in vieren. Het lenteuitje mag in dunne ringetjes.
  2. Meng alle ingredienten in een sla kom.
  3. Leg een aantal aardbeien, de brie en de walnoten bovenop, het oog wil immers ook wat.
  4. Meng vervolgens de dressing en maak op smaak met peper en zout.
  5. Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk!

Oja, ik serveerde het zelf met toast/brie/walnoot/honing, even warmgemaakt in de oven. Een aanrader!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *