Categorieën
Herfst Recepten

Herfst stamppot knolselderij andijvie

Zin in stamppot maar niet in heel veel aardappelen? Dan is deze herfst stamppot met knolselderij en andijvie ideaal. Ik verving de helft van de aardappelen voor knolselderij. Dat geeft wat meer vitaminen en smaak aan de stamppot.

De andijvie sneed ik goed fijn en stampte ik er rauw doorheen. En om het bittere van de andijvie niet te laten overheersen maakte ik een jus met honing. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Je bakt een klein bakje spekjes uit, en voegt er wat honing aan toe in de pan. Klein beetje water en klaar is de jus.

Ingredienten (2 p):

  • 5 middelgrote aardappelen (bio boerderij)
  • 1 middelgrote knolselderij (bio boerderij)
  • 1/2 krop andijvie (bio boerderij)
  • 250 g spekjes
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • honing
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snij in blokjes van 1 a 2 cm.
  2. Kook de aardappelen en knolselderij in zo’n 10 a 15 minuten gaar.
  3. Snij ondertussen de andijvie goed fijn. Omdat je deze rauw gebruikt is dat handig. Ik vind het nooit fijn om ineens op zo’n groot stuk te kauwen ;).
  4. Bak de spekjes uit en voeg 2 eetlepels honing en een scheutje water toe.
  5. Wanneer de aardappelen en knolselderij gaar zijn, giet je het water af. Je laat het vuur op een laag pitje aan staan, voegt wat boter en klein scheutje melk toe. Samen met de andijvie stamp je dit tot een lekkere stamppot.
  6. Afmaken met peper en zout.
  7. En dan natuulijk serveren met kuiltje & spekjes incl de jus.

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *