Categorieën
Herfst Recepten

Courgette nestjes

De herfst is begonnen, de courgetteplanten op de boerderij geven de laatste courgettes van het seizoen. Dit keer gebruik ik ze in een lekkere en gezonde lunch, gecombineerd met de biologische eieren. Allemaal afkomstig van de bio boerderij.

Ik vind het af en toe best moeilijk om aan de aanbevolen 300 gram groente per dag te komen. Wanneer je niet alleen ’s avonds, maar ook in je lunch groente verwerkt, wordt het meteen een stuk makkelijk. Dit recept is een mooi voorbeeld hiervan.

Ingredienten (2p):

  • courgette (bio boerderij)
  • 4 eieren (bio boerderij)
  • handje geraspte kaas
  • olie
  • peper en zout
  • garnering (ik had nog bieslook, tuinkers, tomaat en sla in de koelkast, maar het kan met allerlei rauwkost die je lekker vindt.)

Zo maak je het:

  1. Verwerk de courgette tot courgettespaghetti. Heb je net als ik niet zo’n fancy spaghetti snijder, geen probleem. Maak dunne plakjes van de courgette door er in de lengte de kaasschaaf overheen te halen. Snij deze lange plakken in dunne reepjes met een scherp mes. Zo krijg je ook de vorm van spaghetti.
  2. Verhit wat olie in de pan. Leg de courgettes er in de vorm van een nestje in (zie foto hieronder). Maak er vier nestjes van. Laat een paar minuten smoren op laag vuur.
  3. Strooi wat geraspte kaas over de nestjes en laat ieder ei in een nestje glijden. Doe een deksel op de pan en laat een minuut of 5 garen.
  4. Bak aan het eind de tomaat ook even kort mee.
  5. Serveer het nestje met de rauwkorst.

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *