Categorieën
Herfst Recepten

Preischotel met grove mosterd

Het voordeel van de herfst is dat ik weer heel veel zin krijg in een ovenschotel. Deze keer een met prei en mosterd. Kijk hieronder voor het recept. Ook makkelijk vooraf te bereiden om een dag later in de oven te zetten.

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappel (kruimig, bio boer)
  • 30 g boter
  • 150 ml melk
  • 800 gram prei (bio boer)
  • 300 gram rundergehakt (bio boer)
  • 100 gram extra belegen kaas
  • grove mosterd
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl paprika poeder
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de aardappelen in een pan met water en kook ze in 10 à 15 minuten gaar.
  3. Bak het gehakt in een koekenpan tot het rul is. Voeg de kruiden en prei toe en laat kort mee garen.
  4. Meng de aardappelen in een kom met boter en melk tot een smeuïge puree en maak op smaak met wat peper en zout.
  5. Vet de ovenschaal in met een beetje boter, verdeel eerst het gehakt/prei mengsel over de bodem, leg daarna de aardappelpuree er overheen.
  6. Maak de ovenschotel af met een laagje extra belegen kaas en zet zo’n 25 minuten in de oven. Voor een extra krokant laagje gebruik je de laatste minuten de gril.
  7. Een flinke kwak grove mosterd op je bord, maakt het helemaal compleet.

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *