Categorieën
Recepten Winter

Bietencarpaccio

Bij carpaccio denk ik toch in eerste instantie aan rood vlees. Maar er zijn ook heerlijke vega alternatieven. Zo probeerde ik deze bietencarpaccio afgelopen december. En dat was een succes. De aardse smaak van de biet, combineert goed met het zoete van de peer en het pittige van de blauwaderkaas (klink al bijna als een echte foodie zo he ;). Op zoek naar een makkelijk voorgerecht met groente als basis? Dan is dit echt een topper.

Ingrediënten (2p):

  • 2 bieten bio boerderij
  • 1 peer 
  • 1 klein stuk blauwader kaas (of geitenkaas als je daar meer van houdt)
  • mini handje tuinkers
  • balsamico creme

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Pak de bieten in in aluminiumpapier en pof ze 45 minuten tot 1 uur gaar in de oven. De tijd hangt af van de grootte van de biet (hoe kleiner hoe korter). Zorg dat er nog lekker wat bite aan zit, dat komt de smaak ten goede.
  3. Schil de peer en snijd in kleine blokjes.
  4. Wanneer de bieten gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Schaaf de bieten in hele dunne plakjes. Bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline (let op je vingers!).
  5. Verdeel de bietjes over een mooi bord, leg er de stukjes peer over. Kruimel vervolgens de blauwaderkaas erover.
  6. Je maakt het gerecht af met de tuinkers en balsamico creme.
  7. Eet smakelijk!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *