Categorieën
Recepten Zomer

Snijbiet Pasta

Snijbieten zitten regelmatig in het oogstpakket van de boerderij. Vroeger at ik deze groente nooit. Het was dus even puzzelen om een lekker recept te vinden voor deze ‘vergeten groente’ die ook wel warmoes, snijmoes of bladmoes wordt genoemd.

Het is een bladgewas dat nog het meest lijkt op spinazie. Alleen de stengels zijn een stuk dikker, en die zijn ook heel smakelijk. Om het goed te bereiden snij je de stengels en het blad los van elkaar. De stengels moeten namelijk wat langer bereid worden dan de bladeren. Ik maakte er een pasta met knoflook/ui/champignons/room en bio spekjes van.

Ingredienten (2 pers):

  • 3 grote handen snijbiet (bio boerderij)
  • 2 tenen knoflook (bio boerderij)
  • 2 sjalotten (bio boerderij)
  • 1 klein bakje kastanjechampignons (bio supermarkt)
  • 1 klein bakje creme fraiche (bio supermarkt)
  • 1 klein bakje (vega)spekjes (bio supermarkt)
  • 200 gr pasta (bio supermarkt)
  • peper
  • zout

Mocht je geen (vega) spekjes willen gebruiken, pijnboompitten zijn een smakelijke vervanging.

Zo maak je het:

  1. Haal de stelen van de snijbiet los van het blad. Snij de stelen in stukjes en het blad in reepjes. Bewaar los van elkaar.
  2. Zet water op in een pannetje, en kook de pasta.
  3. Bak de spekjes en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapiertje.
  4. Snij ondertussen de knoflook, ui en champignons fijn. Bak de ui en champignons in een wok tot ze bruin kleuren. Voeg aan het eind de knoflook toe.
  5. Voeg vervolgens de in stukken gesneden stelen van de snijbiet toe. Bak 2 a 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bladeren van de snijbiet toe, en laat nog 2 minuten slinken. De creme fraiche mag er vervolgens ook bij.
  6. Voeg de pasta bij het groentemengsel. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Smakelijk eten!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *