Categorieën
Lente Recepten

Asperge Rosbief

Het is voorjaar en dus tijd voor asperges. Hier in Limburg zijn asperges heel makkelijk lokaal te kopen bij een boer langs de weg. Dat heb ik vanmiddag dan ook gedaan. Traditioneel worden asperges vaak gegeten met ham en ei, een botersausje of soms met zalm. Ik had zin in iets anders en koos voor de combi met rosbief en tonijnmayo. Een heerlijke resultaat! De rosbief en tonijn kun je kant en klaar in de winkel kopen. Omdat ik wat meer tijd had, koos ik ervoor de rosbief van de lokale bio boer zelf te garen in de oven. Ook de tonijnsalade maakte ik zelf. Tonijn is niet zo’n beste keuze als je het milieu een warm hart toe draagt, maar ik gun het mezelf af en toe.

Ingredienten:

  • 15 a 20 Asperges (bio boer)
  • Rosbief aan ’n stuk +/-500 gram(bio boer)
  • 2 tenen knoflook
  • takje Tijm
  • 4 el Tonijnmayo
  • 8 Aardappelen
  • Kappertjes
  • Platte peterselie
  • Bieslook

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Bestrijk de hele rosbief met peper en zout en bak rondom bruin in een pan die goed heet is.
  3. Zet de rosbief +/- 30 minuten in een schaal in de oven, leg er een takje tijm en de tenen knoflook naast, zodat de smaak in de rosbief kan trekken.
  4. Terwijl de rosbief langzaam gaart, schil je de asperges en de aardappelen. Deze aardappelen zet je eerst op, deze kook je zo’n 12 minuten. De asperges mogen iets later in het water, deze kook je 5 a 8 minuten (afhankelijk van de dikte).
  5. Haal na 30 minuten de rosbief uit de oven. Deze is dan nog mooi rosé van binnen. Mocht je een vleesthermometer gebruiken, ga uit van +/- 60 graden kerntemperatuur. Laat de rosbief even rusten en snij de rosbief met een goed scherp vleesmes in hele dunne plakjes.
  6. Leg de aardappelen, asperges en rosbief met de tonijnmayo op een bord. Strooi er wat kappertjes, peterselie en bieslook over.
  7. Eet smakelijk!

Door Marijntje Kirkels

Ik ben Marijntje, hou van eten en van de natuur. Sinds kort eet ik zoveel mogelijk biologisch en lokaal en merk hoe lekker en makkelijk dat eigenlijk is. Op deze site deel ik mijn ervaringen. Recepten om je vingers bij af te likken, maar ook praktische ervaringen over eten met de seizoenen en hoe je daar creatief mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *